08/01/2020
9039

Piedmontese (Piemontese) Boğa Sperması

Piemontese (Piedmontese) Boğa Sperması Fiyatları



Torunoğlu Tohumculuk firma sahibi Cengiz Torun 1991 yılından beri Piemontese boğa sperması suni tohumlamasını yapmaktadır. Ayrıca çok sayıda Piemontese spermasını Veteriner Hekimlere Türkiye genelinde dağıtımını yapmıştır. 2000 yılında Ağrı Eleşkirt’te 50.000 $ lık etçi suni tohumlama proejesini hayata geçirmiştir. Bu projede kullanılan spermaların ekseriyeti Piedmontese boğa spermalarıdır. Bu proje bölgede çok büyük ses getirmiştir. Ne yazık ki daha sonraki dönemde bu projeye devam edilmemiştir.



Piemontese boğa sperması fiyatları firmamızda uygun rakamlıdır. Hayvan çiftliklerine ve Veteriner Hekimlere Piemontese boğa spermaları servis tankıyla gönderilmektedir.



Piemontese Dünyanın en çok et veren sığır ırkıdır. Ülkemiz hayvancılığı bu ırkı yeteri kadar tanıyıp gerekli ilgiyi gösterememiştir. Dolayısıyla kendi etimizi kendimiz karşılayamaz duruma düşmüşüzdür. Piedmontese melezleri ve safları bir buçuk kat daha fazla et verimi verir. 14-16 aylık Piedmontese danaları 450-460 kg karkas et verimine ulaşır. 14-16 aylıkken ulaştığı canlı ağırlık 600-650 kg’ dır. Et randımanı %69-73’ tür. Dünyanın en kaliteli sığır eti Piedmontese etidir. Firma sahibi Veteriner Hekim Cengiz Torun 2017 yılında İtalya’da Uluslararası Anaborapi Piemontese şovuna katılmıştır. İtalya’da hem Piemontese çiftliklerinde hem de Piemontese mezbahanelerinde incelemerde bulunmuştur. Yukarıda verileri bizzat doğrulamıştır.  



Ülkemizin dışa bağlı et ithalatından kurtulması için Piemontese sığırlarının ülkemize getirilmesi ve diğer ırklarla Piemontese melezlemesi yapılması büyük önem taşımaktadır.



Piemonteselerde güç doğum yoktur, kolay doğum vardır.



Piemontese boğa tohumu alırken yavru testinden (progeni test) geçmiş boğa tohumu olmasına dikkat edilmelidir. Dünyada Piemontese boğa sperması olarak progeni testten (yavru testi) geçmiş tek Piemontese sperması Anaborapi kuruluşunda bulunmaktadır. Piyasada ki diğer Piemontese spermalar progeni testten geçmemiş, performans testinden geçmiştir sadece.
Bu tür spermalara çiftçilerimiz itibar etmemelidir.



Piemontese (Piedmontese) boğa sperması fiyatlarını öğrenmek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.