20/12/2019
6100

İthal Ryegrass Tohumu

İthal Ryegrass tohumunun Türkiye'ye getirilmesini Torunoğlu Tohumculuk ilk kez 1998 yılında sağlamıştır. İthal Ryegrass tohumu firmamızca; ülke geneline ve yurtdışına satılmaktadır. 

Ryegrass kaba yem bitkisinin orjinali ithaldir, yurtdışından getirtilmektedir.

Yurtdışından getirilen tüm tohumlarda "OECD Belgesi" vardır. OECD Belgesi; Uluslararası arenada kabul gören bir sertifikadır. Dünyanın her yerinde ithal tohum alınırken OECD Belgesi incelenir, kontrol edilir. Çiftçilerimiz de ithal ryeygrass tohumu alırken OECD belgesini kontrol etmelidir. 

İthal Ryegrass; Avrupa-İtalya menşeili bir yem bitkisi çeşitidir. Anavatanı İtalya'dır bu kaba yem bitkisinin.
Ryegrass tohumu en çok; Avrupa, Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda'da ekilmektedir. Ortadoğu ülkeleri içinde ise en çok Türkiye ekmektedir. 

Ryegrass çok hızlı büyüme kabiliyetine sahiptir. Ilıman iklimde; 1 ayda otlatmaya, 45 günde biçime gelir. 
Kış şartlarına karşı çok dayanıklı bir yem bitkisidir. Dondan etkilenmez. Bahar ve sonbaharda çok hızlı büyür. Yatmaya karşı yüksek dirence sahiptir. Pas hastalığına karşı son derece dayanıklıdır.
Ryegrass aşırı sıcakları sevmez. 30-35°C derecenin üstündeki sıcak mevsimlerde büyümesini yitirir. Başak çıkarır ve kurur son olarak.

İthal Ryegrass özellikleri bakımından emsali olmayan bir yem bitkisidir. Çiftçiler için bir kurtuluş mahiyetindedir. 
Ryegrass'ı tercih edilen yapan özelliklerinden birisi de hem sulu hem de kurak arazilerde yetişebiliyor olması. Kış aylarında; arazilerinde sulama imkanı olmayan çiftçiler ve sulama göletlerinin sulamaları bitirmesinden dolayı sulama yapamayan çiftçiler susuz olarak yetiştirebilcekleri ürün araştırmaktadır. Ryegrass mevsimler yağışlarla yetişebildiği için çiftçilerin vazgeçilmezidir. 

Ryegrass; sulu arazide 5-6 kez, susuz arazide 2-3 kez biçilir. Kuru ot olarak veya silaj olarakta hayvanlara yedirilebilen Ryegrass otlatılarakta tüketilebilinir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için otlama imkanı çok önemlidir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan en yüksek verime; doğaları gereği otlamayla erişir. Yonca gibi otlatılmada hayvanlarda gazlı şişkinliğe ve ölüme sebep olmaz. 

Ryegrass'ın besleyici özelliği çok yüksektir. Yeşilinde %22 ham protein barındırır.

Neredeyse tek başına hayvanları besleyen Ryegrass'ı Türk çiftçisine ve ülkemize kazandırmanın gururunu yaşamaktayız. Birçok yem bitkisini ülkemize kazandıran, tanıtım ve yayımı için büyük emekler sarfetmiş firmamız ilerleyen zamanlarda yeni ürünlerle çiftçilerimize hizmet etmeye devam edecektir.  

İthal Ryegrass hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ithal Ryegrass tohumu fiyatlarını öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

          Torunoğlu Tohum:
0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41