02/02/2024
471

Cin Mısır Tohumu 

Cin Mısır Tohumu 

Cin mısır tohumu ülkemizin değişik iklim bölgelerine ekimini yaptırmaktayız.Ilıman bölgeler için farklı, sert iklim bölgeleri için farklı cin mısır tohumları firmamızda satışa sunulmuştur.Cin mısır tohumlarımız hibrittir, yüksek verimlidir.Cin mısır ekilişleri son yıllarda artış göstemiştir.Cin mısır tohumu ekilişleri çiftçilerin yüzün güldürmüştür.


Cin mısır tohumu, popüler bir atıştırmalık olan patlamış mısır yapmak için kullanılan özel bir mısır türünün tohumlarıdır. Cin mısır tohumları, patlamış mısır üretmek için ideal olan özelliklere sahip olarak seçilir ve işlenir. Bu tohumların içerdiği nem miktarı, patlama sırasında dış kabuğunun patlamasını sağlayacak düzeydedir.

Patlak mısır genellikle mısır bitkisinin belirli bir çeşidinden gelir. Normal mısır tohumlarından farklıdır çünkü içerdikleri nişasta ve nem oranı, patladıklarında kabarmalarını sağlar. Bu patlama sırasında, içlerindeki nem buharlaşır ve dış kabukları patlayarak kabarır, böylece popüler bir atıştırmalık olan patlamış mısır elde edilir.

Patlak mısır tohumları genellikle özel olarak yetiştirilir ve satılır. İşlenmiş formlarda marketlerde veya marketlerde bulunabilirler, ayrıca evde patlamış mısır yapmak için de kullanılabilirler.