11/08/2021
2753

Ryegrass Tohumu 25 KG

Ryegrass tohumu hayvan besleme de popüler hale gelen bir yem bitkisidir. Ryegrass tohumu anavatanı Güney Avrupa’dır. İtalyan reygras serin havaları sever bu ortamlar sağlandığın da daha kuvvetli şekilde büyümesi gerçekleşir.

Ryegrass tohumunun tetroploid ve diploid çeşitleri vardır. Tetraploid ryegrass otları genellikle
diploidlere göre daha erken yetişir ve daha geniş yapraklıdırlar. Bazı Avrupa ülkelerinde ryegrass tohumu yonca ile birlikte ekilir fakat yonca bitkisi yeşil yedirilemediği için otlatılamaz ve biçilerek yedirilemeyip kuru ot ve silaj olarak yedirilir.



İtalyan çimi yani ryegrass tohumu yüksek süt kaliteli sığır yemi olarak tercih edilmektedir. Ryegrass yem bitkisinin sindirilebilirliği test edilmiş ve birçok yem bitkisine göre sindirilmesi çok daha iyidir.

Ryegrass yem bitkisinin ham protein seviyesi biçim zamanı doğru ayarlandığında en iyi seviyeye
gelmektedir. Tohum başı çıkmadan önce otlatılmalı veya hasat edilmeli bitkilerde hasattan önce
tohum başı çıkar ise kalite düşecektir. Genellikle yüksek protein alım sağlanması için biçimi 35 40 cm de alınması gerekmektedir.

Ryegrass tohumu 25 kg’lık ambalajlarda bulunur. Ryegrass tohumu ekimi için ufalanmış topraklara dönüme 5 kg gelecek şekilde ekimi yapılmaktadır. Ryegrass tohumu sulu topraklarda yetiştirilmesi halinde dekara 5-6 biçim susuz topraklarda yetiştirildiğinde 2-3 biçim elde edilir.



Toplamında ise bir ryegrass yem bitkisinden 10-15 ton yeşil ot elde ederiz. Ekiminden 3 hafta sonra ve biçimlerden veya otlatılmadan sonra azot, demir gibi besleme grubundan destek verilir ise bitki gelişimi daha kaliteli ve daha verimli hala gelmektedir.

Ryegrass tohum ekimi sonbahar döneminde hava şartlarına bağlı olarak Ağustos 15 tarihinde
başlayarak aralık sonuna kadar devam etmektedir. Sert kış geçirilen bölgelerde en geç Ekim ayında ekimi yapılmalıdır.

Ryegrass kaba yem bitkisi ile süt yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz süt verimini % 25 oranında artırdığını ve hayvanların severek tükettiği ile olumlu geri dönüşler alınmaktadır.


 



Ryegrass tohumu satın alınması için firmamız OECD belgeli orijinal ryegrass tohumunu satışa
sunmaktadır. Ryegrass tohumu 25 kg’lık ambalajlarda firmamızın deposuna gelmiştir. Ryegrass
tohumu fiyatı 2021 yılı itibari ile kg 27 liradan satılmaktadır. Torunoğlu tohum olarak kaliteli orijinal tohum satmakla birlikte tohumumuzun ve çiftçimizin yanında olarak ekibimiz ile ryegrass
tohumumuzun yetişme döneminde her zaman yanınızda olduğumuzu belirtiriz.

Ryegrass Tohumu 25 kg lık siparişleriniz için bize ulaşın:
Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08