06/12/2019
10000

Teff Grass Otu Tohumu Fiyatları

Teff Grass otu tohumu fiyatları firmamızda uygun rakamlıdır. Teff Grass Torunoğlu Tohumculuk tarafından 12 yıl önce ilk kez Türkiye'ye bu yem bitkisi duyulurmuştur. Tanıtım ve yayın çalışması firmamızca yoğun şeklide yapılmıştır. Uzun uğraşlardan sonra Teff Grass tohumu Rooiberg yem bitkisini tescil ettirilmesini sağlayarak ülke çiftçimize kazandırmış bulunmaktayız.
2019 yılında Teff Grass otu Rooiberg tohumu fiyatı kilogramı 50 tl den satılmıştır. Teff Grass tohumundan dekara 1 kilogram miktarında tohum ekilmektedir. Yazlık kaba yem bitkileri içerisinde Teff Grass çok özel bir yem bitkisidir.

Yanlız son yıllarda tahıl tipi Teff zayıflama çayını piyasaya sürmüşlerdir. Bu şekilde çiftçilerimiz aldatılmış, çiftçilerimiz üzerinden haksız kazanç sağlanmıştır. Tahıl tipi Teff ve zayıflama çayını çiftçilerimizin alıp ekmemeleri büyük önem taşımaktadır. 

Teff Grass Afrika Etiyopia'dan köken alan bir yem bitkisidir. Sıcağı bu kadar seven bir yem bitkisi bulmak zordur. Ülkemizde yazlık olarak ekilen Sorgum-Sudan otu melezinin tahtını elinden almıştır. Nisan 15'ten itibaren ekilir Kasım ayına kadar bitki büyümesine devam eder. Sezonda 4 defa biçim yapılır. Bir biçimde Teff Grass otundan; 800-1000 kg kuru, 2.5-3 ton yeşil hasat edilir. Sığır, manda, at, koyun, keçi tarafından severek yenilir. Dünyada at yetiştiricileri tarafından Teff Grass otuna yoğun ilgi ve alaka oluşmuştur. Ülkemizde de atçılar tarafından aranılan bir ot haline gelmiştir. 

Teff Grass Ekimi Nasıl Yapılır? :

Teff Grass tohumu buğday tohumunun 150 katı daha küçüktür. Ekim anında Teff Grass tohumunu derine kaçırmamak gerekir. Bir hafta boyunca yüzeyi ıslak tutulur. 1 cm derine ekilir. Ekerken 20*20 toprak gübresi sonrasında üzerine Üre atılır. 7-10 cm olduğunda biçilmesini tavsiye ediyoruz. 

Teff Grass yumuşak bir bitki olduğundan ötürü hayvanlar yerken zorluk yaşatmaz. Hazım problemi yoktur ve şişkinliğe sebep olmaz. Otlatmaya çok uygun olan, biçilebilen, balya yapılabilen Teff Grass bu yönüyle hayvan yetiştiricilerinin yaz aylarında çektiği ot sıkıntısına ilaç gibi gelmektedir.

Teff Grass Rooiberg otu ekilecek tarla pimpon topu tarlada zıplayacak kadar sertleştirilir. Sert bir tarlaya ekim yapılır. İnce saplı ince yapraklı olduğu için bu bitkide su kaybı çok azdır. Bu nedenle kuraklığa ve susuzluğa mükemmel bir uyum sağlamıştır. 

Türk hayvancılığına Teff Grass otunu kazandıran Torunoğlu Tohumculuk bu bitkinin de Türkiye'de tek orjinal Teff Grass satıcısıdır. Teff Grass satışlarımız devam etmektedir. Güney Afrika Cumhuriyeti'nden ithal edilen Teff Grass ot tipi Rooiberg OECD belgelidir. Çiftçilerimiz OECD (Uluslararası Sertifika)  Belgesi olmayan Teff Grass almamalıdır.

Teff Grass hakkında detaylı bilgi almak için ve sipariş vermek için firmamızla iletişime geçebilirsizin

Torunoğlu Tohumculuk: 0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41