27/12/2019
13910

Yaz Otu Tohum Fiyatları

Yaz Otu Tohum Fiyatları

Yaz Otu tohum fiyatları 2020 yılı için Şubat ayında açıklanacaktır. Çiftçilerimize Yaz Otu için fiyatları en uygun rakamlarla satmaktayız.
Yaz Otu tohum fiyatları 2019 yılında;
Yaz Otu Rooiberg: 50 TL’ den,
Standart Yaz Otu: 40 TL’ den satılmıştır.
2020 yılı için Yaz Otu tohumu fiyatlarında yüksek bir artış beklenmemektedir.

Yaz Otu Nedir?
Yaz Otu, Teff grass olarak bildiğimiz yem bitkisinin yerel ismidir. Yaz Otu ismini ilk kez Torunoğlu Tohumculuk firma sahibi Cengiz Torun 2008 yılında kullanmıştır. Teff grassın Yaz Otu ismiyle anılmasının sebebi yaz aylarında yetişen yazlık yem bitkisi olmasıdır.

Yaz Otunun iki çeşidi vardır. Tahıl tipi olan ve ot tipi olandır. Tahıl tipi olan Teff grass ıslah edilerek yem bitkisi çeşidi olarak harikulade bir ürün olacağı düşünülüp çalışmalar yapılmıştır. Islah edilerek ot tipi geliştirlmiş ve yaygınlaşmıştır.

Yaz Otunun varlığından haberdar olan Torunoğlu Tohumculuk, Yaz Otunu ülkemize kazandırmak için yoğun çaba sarfetmiştir. Yaz Otunu uzun uğraşlar sonucu ülkemize getirip ülke geneline yaymıştır.

Yaz Otu alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Yaz Otu alırken dikkat etmemiz gereken en önemli husus tahıl tipi olanından almamaktır. Ülkemizde bazı şahıslar veya şirketler Yaz Otu ismiyle tahıl tipi olanını piyasaya sürmektedirler. Tahıl olarak, zayıflama çayı olarak kullanılan Teff grassı ot tipi yem bitkisi olarak satmaktadırlar. Çiftçilerimizin aldanmaması için emeklerinin boşa gitmemesi için ot tipi Yaz Otu almaları gerekmektedir. Bunu anlamanın yollarından biri OECD belgesini kontrol etmektir. OECD belgesi tüm ithal tohumlar için Dünya genelinde Uluslararası Sertifikadır. Türkiye’de Tarım Bakanlığınca tescilli tek Yaz Otu çeşidi ot tipi Rooiberg’tir.

Yaz Otu nasıl ekilir?
Yaz Otu ekiminde dikkat edilmesi gerekmektedir. Yaz Otu tohumu çok küçüktür bu sebepten tohumu derine kaçırmamak esastır. Yaz Otu tohumu ekilecek arazi iyice inceltilip sıkıştırılmalıdır. Yaz Otu ekimi için tohum alan çiftçilerimize teknik destek sağlamaktayız. Ülke genelinde çiftçilerimizi ziyaret ederek veya uzaktan destek sağlayarak destek olmaktayız.

Yaz Otu besin değerleri?
Yaz Otu yüksek besin ihtiva eden bir yem bitkisidir. Besin değerleri, protein değerleri çiftçilerimizi ve hayvanlarımızı tatmin edecek bir kaba yem bitkisidir. Yaz Otunun yeşilinde %15-20 ham protein, kurusunda %9-14 ham protein bulunmaktadır.

Yaz otu otlatmaya uygundur bu sebeple yaz aylarında ki yeşil ot sıkıntısına devadır. Yaz otu otlatılarak, kuru ot olarak ve silaj olarak değerlendirilir. Çok kaliteli kuru otu ve silajı vardır.

Yaz Otu hakkında detaylı bilgi almak için ve Yaz Otu tohum fiyatlarını öğrenmek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.