02/04/2022
2732

Sorgum Sudan Otu Tohumu

Sorgum sudan otu, melez bir yem bitkisidir. Yazlık olarak ekilir. Yaz döneminde sezonda 3 -5 defa biçim yapılabilir. 70 cm’in altında bünyesinde prusik asit mevcuttur. Prusik asit zehirlenmesine karşı hayvanları korumak için 70 cm’in altında hayvanlara biçilip yeşil yedirilmez ve otlatılmaz. Hayvanlarda prusik asit zehirlenmesi nedeniyle sıkıntı olmaması için buna dikkat etmek gerekir.

Sorgum sudan otu 1 metre – 1 metre 20 cm düzeyinde biçilmesini önermekteyiz. Silaj yapılacaksa 3 metreye yakın boy yapabilmektedir. Dekardan 12 – 15 ton arası yeşil ot verimine sahiptir. Bu miktara toplam biçimlerde ulaşılır. Sorgum sudan otu sık ekilirse 5 – 7 kg arası tohum ekilirse kaliteli ince kuru otu olur. Hayvanlar tarafından hem yeşili hem de kurusu severek yenir.

Sorgum sudan otu mısırdan daha ince yapraklara sahiptir. Normalde geniş yapraklıdır. Ülkemizin her tarafında sorunsuz yetiştiriciliği yapılabilmektedir. İlkbaharda erken ekimlerde kurak arazide 1 – 2 biçim elde edilir. Kurağa son derece dayanıklıdır. Sulu arazide de 3 – 5 biçim yapılabilmektedir.

Sorgum sudan otunun ham protein oranı yeşilinde ortalama %10 - 12 düzeyindedir. Sorgum sudan otunun proteinini yükseltmek için silajlık soyayla beraber ekimini tavsiye etmekteyiz. Arazi ikiye bölünür, yarısına sorgum sudan otu yarısına da silajlık soya ekilir. 90 günde silajlık soya silaja gelir. Silaj yaparken her ikisi de karıştırılır, o zaman çok yüksek protein değerlerine ulaşılır.

Sorgum sudan otu ülkemizde yaygın yetiştiriciliği yapılan baharlık ve yazlık bir yem bitkisidir. Hem birinci ürün olarak hem de ikinci ürün olarak ekime uygundur. Sorgum sudan otu yetiştiriciliğini her çiftçi rahatlıkla yapabilmektedir.

Sorgum sudan otu tohumlarımız ithal OECD sertifikalıdır.

Sorgum sudan otu tohumu fiyatları hakkında bilgi almak ve sorgum sudan otu tohumu satın almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09